Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعدادی از آژانس های مسافرتی خارجی، سفرهای خود به ایران در ابتدای سال جدید را به دلیل آن چه رسانه های غربی از ایران نشان داده اند، لغو کرده و بسیاری از توریست ها که رفتار اغتشاشگران را دیدند، پا به ایران نخواهندگذاشت اما چه کسی جوابگوی این خسارات خواهد بود؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ روز جمعه اگر به مرکز شهر اصفهان می رفتید، با چهره ای متفاوت از شهر روبرو بودید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عده ای از افراد با فراخوان تجمعی که از شب پیش از آن در یکی از کانال های تلگرامی منتشر شده بود، در میدان امام (ره) و میدان انقلاب در اطراف سی و سه پل تجمع کرده بودند؛ تجمعی که هر چند تعداد زیادی از مردم در آن حضور نداشتند اما نکته ای مهم داشت و آن شیوه اعتراض و تلاش برای از بین بردن اموال عمومی و حمله به ماموران حاضر در آن مکان ها بود.

همین امر موجب شد که نیروی انتظامی به عنوان حافظ اصلی امنیت در این میادین اقدام به متفرق کردن این افراد کند؛ در این میان اما نوع برخورد و توجه توریست های خارجی قابل توجه بود؛ این افراد در ساعت های ابتدایی بعد از ظهر، از حضور خانواده های ایرانی، بازی کودکان در فضای سبز این میادین و نیز حرکت درشکه ها و مغازه های صنایع دستی در شگفتی و حیرت بودند، اما با شروع اعتراضات ناگهان ترس در چهره همه آن ها دیده شد و تمام تلاش خود را می کردند که هرچه سریع تر این مکان ها را ترک کنند.

شاید در نظر اول این امری عادی تلقی شود اما اگر به طور دقیق مورد واکاوی قرار گیرد، تاثیر عمیق این اغتشاشات بر صنعت توریست اصفهان مشخص می شود.

رئیس آژانس توریستی «کلیو» فرانسه می‌گوید، بسیاری از مشتریان سفر ۲۰۱۸ خود را به ایران تعلیق کردند. خبر را «امید شکوهی» مترجم زبان فرانسه و راهنمای فرهنگی که با این آژانس همکاری می‌کند به روزنامه ایران می‌دهد. رئیس آژانس توریستی کلیو فرانسه این خبر را به‌دنبال اعتراضات و ناآرامی‌های روزهای اخیر در برخی از شهرهای کشور اعلام کرده است.

آلمان هم از شهروندان خود در ایران خواست در محل‌های تجمع حضور نیابند و به هیچ وجه از اعتراضات فیلم تهیه نکنند. این اتفاقات در حالی روی می‌دهد که رونق گردشگری در کشور یکی از مهم‌ترین اهداف دولت بود.

همین خبر کوتاه از فرانسه نشان دهنده عمق تاثیر این آشوب ها که به بهانه اقتصادی در جامعه به وجود آمده بود بر اقتصاد شهر اصفهان است.

دلیل این نوع تعلیق ها اگرچه تا حدودی به سیاست خصمانه غرب علیه ایران برمی گردد، ولی بخش اعظمی از آن ها به دلیل چهره ای است که رسانه های غربی سالیان سال برای مردم غرب از ایران ترسیم کرده اند.

اگر در میان مردم آمریکا و اروپا در طول سالیان گذشته می رفتید، مردم ایران را تندروهای مذهبی می دانستند که با هر خارجی به شدت برخورد می کردند، این تاثیر زمانی بیشتر می شد که برای غربیان فیلم های سینمایی مانند آرگو نیز تهیه و پرتکرار پخش می شد.

ایران در طول دهه گذشته سعی کرده است از طریق توریست های اندکی که به ایران می رفتند، این اثر را تا حدودی مرتفع کند و در این میان جشنواره های زیادی برای جذب توریست با هزینه های بالا برگزار کرد که نتیجه آن یکی دو سال اخیر به بار نشست و شاهد رشد گردشگری در ایران بودیم و ایران را به عنوان یکی از مقاصد گردشگری در جهان تبدیل کرد.

اما آشوب های جدید در برخی از شهر های ایران، با نوع پوشش خبری که رسانه های غربی و خودفروختگان حاضر در غرب به این آشوب ها می دهند و فیلم های دقیق فیلمبرداری شده و پخش شده در سطح غرب به یکباره تمام آن چه که مسئولان در طول این سال رشته بودند، پنبه کرد.

این تنها بخشی از ماجراست که توسط رسانه ها به دست ما رسیده است و بخش عمده ای از تاثیر بر صنعت توریست در آینده  را می توان در چهره ترسیده توریست های حاضر در میدان امام و سی و سه پل دید که بدون شک نه تنها ایران برای مقصد سفرهای آینده خود انتخاب نخواهند کرد، بلکه مانع سفر نزدیکان خود به کشور ما می شوند.

حال این سوال مطرح می شود که چگونه اعتراضی که به بهانه وضعیت اقتصادی شهر راه افتاده است و مکرر در ظاهر بر پیگیری وضعیت اقتصادی کشور تاکید می کند، این گونه تیشه بر ریشه صنعت گردشگری اصفهان می زند؟

چون عده ای که خود را در ظاهر مردم مستضعف می دانند به خود اجازه می دهند که شغل چند صد هزار نفر در شهر اصفهان را که به نوعی با صنعت توریست در ارتباط هستند را به خطر بیندازند.

اصفهان که امروز در طرح آمایش سرزمینی خود و برنامه پنجم توسعه، صنعت توریست را به عنوان صنعت برتر خود انتخاب کرده است، چقدر باید هزینه کند تا بتواند به نقطه ای که تا پیش از اغتشاش ها و ناآرامی ها در آن قرار داشت برگردد و این هزینه ای از جیب چه کسانی خرج خواهد شد؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۴۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزد راهنمایان گردشگری برای ۱۴۰۳ اعلام شد

نرخنامه دستمزد روزانه راهنمایان گردشگری برای سال ۱۴۰۳ به استناد ماده ۴۱ قانون کار، ماده ۵ آئین‌نامه راهنمایان گردشگری، بند ۱۸ ماده ۳ اساسنامه جامعه انجمن‌های حرفه‌ای راهنمایان گردشگری ایران، بند ۳ ماده ۴ اساسنامه کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور و نرخ پایه اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام شد.

بر این اساس حداقل دستمزد راهنمایان گردشگری برای تورهای معمول است. بنابراین با توجه به تنوع برنامه‌ها، ساعات کاری روزانه، سختی کار و کمبود راهنمای مسلط به برخی زبان‌های خاص، ملاک تعیین نرخ بالاتر از کف، توافق بین راهنما و کارفرماست.

چنانچه راهنمای گردشگری تجربه اجرای بیش از ۳۰ تور را دارا باشد، ده درصد به کف نرخ دستمزد با توجه به نوع فعالیت مندرج در جدول پیوست، با عنوان سابقه کار اضافه می‌شود. مبنای دستمزد تمام روز حداکثر ۸ ساعت است و دستمزد نیم رز معادل ۶۰ درصد دستمزد تمام روز، محاسبه می‌شود.

مدت زمان اجرای آن حداکثر ۴ ساعت متوالی در یک روز است. در بخش ترانسفر فرودگاهی به ازای هر ساعت تأخیر ورود مسافر، مبلغ ۱۵۰ هزار تومان به دستمزد اضافه می‌شود.

این نرخنامه مشمول آن دسته از راهنمایان گردشگری که در استخدام دفاتر خدمات سفر هستند و از حقوق ثابت و بیمه برخوردارند نخواهد شد بر این اساس با توجه به دریافتی ماهیانه فرد، مزایای استخدامی و سنوات، توافق بین راهنما و کارفرما ملاک عمل خواهد بود.

این نرخنامه مورد تأیید جامعه انجمن‌های حرفه‌ای راهنمایان گردشگری ایران، جامعه تورگردانان ایران و انجمن صنفی دفترهای خدمات مسافرتی ایران قرار گرفته است.

همچنین بر این اساس دستمزد راهنمای گردشگری در تورهای داخلی یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و برای تورهای انگلیسی زبان ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان اعلام شده است.

دستمزد راهنما برای تورهای خروجی به کشورهای همسایه ۴۵ یورو و سایر کشورها ۹۰ یورو است.

این نرخنامه برای تورهای طبیعت‌گردی و تخصصی، ترانسفر و راهنما به همراه خودرو متفاوت ذکر شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • باید برای اعتلای عزت ملی خودباوری را سرلوحه قرار دهیم/ اصفهان قطب صنعت هسته‌ای ایران است
  • آغاز هفتمین دوره آموزشی توانمندسازی فعالان صنعت گردشگری
  • حمایت شرکت ملی مس از طرح‌های نوآورانه با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری
  • چیزی به‌نام دلالی قبر در اصفهان نداریم
  • رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای در اصفهان برپا می‌شود
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • دستمزد راهنمایان گردشگری برای ۱۴۰۳ اعلام شد